logo

AmericanTribal Bellydance, nivå 2-3

ATS

Foto: Carin Gäfvert

 

American Tribal Style Bellydance®, även kallad ATS®, är en modern och spännande form av magdans med starka influenser från orientalisk, indisk och spansk dans. Mixen av de olika danserna märks både i rörelser, musik och klädsel och skapar ett uttryck som är kraftfullt och vackert!

Musiken vi dansar till är suggestiv och kraftfull, allt från egyptiska flöjter och tunga trummor till medeltid, metall och pop. Rörelserna är både långsamma och graciösa, och snabba och energiska. Dansstilen kännetecknas av gemenskap, stolt attityd och stora virvlande kjolar.

ATS bygger på strukturerad improvisation i grupp där vi med hjälp av en uppsättning rörelser och tecken dansar tillsammans och turas om att leda vår"tribe". Med tecknen visar vi varandra när det är dags att ändra rörelser och formationer. På så sätt kan hela gruppen dansa samstämmigt trots att vi improviserar.

Förkunskaper
Fortsättningskursen,nivå 2 passar dig som har dansat ATS minst två terminer.

Innehåll
På fortsättningskursen lär vi oss fler rörelser och arbetar mycket med formationer och övergångar. Du kommer att förbättra din individuella teknik genom övningar där vi slipar på de grundläggande stegen och lär oss nya variationer och kombinationer av dessa. Du blir bättre på att leda gruppen och lär dig hur du ger tydliga tecken.

Här får du styrka, hållning och koordination men framförallt skön och rolig dans.Målet med kursen är att på ett lustfyllt sätt få dansa och låta sig inspireras av kraften och dansglädjen som finns i ATS.

Praktisk information
På denna kurs kommer du att behöva egna fingercymbaler.

Uppehåll
Kursen gör uppehåll vecka 9 och 14.

Helen KeskitaloHelen Keskitalo har dansat American Tribal Style Bellydance® (ATS®) sedan 2004 och undervisat sedan 2009. Helen fortbildar sig kontinuerligt inom stilen och tar ofta workshops i andra danser. För mer information se www.tribaldans.se

Bokningsinfo

AmericanTribal Bellydance, nivå 2-3

 • Plats

  Brygghuset

  Stockholm

 • Ledare

  Helen Keskitalo

 • Tid

  Tisdag
  18:30 - 20:00

 • Start

  2018-02-13

 • Omfattning

  10 gånger totalt 20 studietimmar1

 • Pris

  1 895,00

 • Kursnr

  49622

 • 1 En studietimme är 45 minuter om inget annat anges i kursinformationen.