logo

American Tribal Style Belly Dance - ATS nivå 1

ATS

Foto: Carin Gäfvert

 

American Tribal Style Bellydance (ATS) är en modern och spännande form av magdans med starka influenser från indisk dans och flamenco. Mixen av de olika danserna märks i rörelser, musik och klädsel. Rörelserna är både skarpa, snabba, flödande och dramatiska. Musiken vi dansar till är suggestiv och kraftfull, allt från egyptiska flöjter och tunga trummor till medeltid, metall och pop. Dansstilen kännetecknas av gemenskap, stolt attityd och stora virvlande kjolar.

På denna kurs lär vi oss grunderna inom den kraftfulla gruppdansen American Tribal Style Bellydance (ATS). ATS bygger på strukturerad improvisation i grupp där vi med hjälp av en uppsättning rörelser och tecken dansar tillsammans och turas om att leda vår "tribe". Med tecknen visar vi varandra när det är dags att ändra steg och formationer. På så sätt kan hela gruppen dansa samstämmigt trots att vi improviserar.

Vi arbetar med hållning, koordination, kroppsmedvetenhet och blir starkare, mjukare och smidigare. Målet med kursen är att på ett lustfyllt sätt få dansa och låta sig inspireras av kraften och dansglädjen som finns i Tribal.

Praktisk info
Vi dansar barfota. Tänk på att ha bekväma kläder att dansa i, och gärna en scarf att ha över höfterna.

Målgrupp
Tribal passar alla och kräver inga förkunskaper. Kursen är på nybörjarnivå men riktar sig också till dig som har dansat Tribal några terminer och vill repetera grunderna för att få en gedigen bas i ATS. Även du som har dansat orientalisk eller indisk dans kan ha glädje av denna kurs.

Uppehåll
Kursen gör uppehåll vecka 9 och 14.

 

ATS® passar alla åldrar och former.

Helen KeskitaloHelen Keskitalo har dansat American Tribal Style Bellydance® (ATS®) sedan 2004 och undervisat sedan 2009. Helen fortbildar sig kontinuerligt inom stilen och tar ofta workshops i andra danser. För mer information se www.tribaldans.se

Bokningsinfo

American Tribal Style Belly Dance - ATS nivå 1

 • Plats

  Brygghuset

  Stockholm

 • Ledare

  Helen Keskitalo

 • Tid

  Tisdag
  17:30 - 18:30

 • Start

  2018-02-13

 • Omfattning

  10 gånger totalt 10 studietimmar1

 • Pris

  1 450,00

 • Kursnr

  49620

 • 1 En studietimme är 45 minuter om inget annat anges i kursinformationen.