logo

The Dream

Föreställningen ”The Dream” visar de svårigheter många flyktingar varit med om och den vill förklara och tydliggöra varför de kommit till Sverige. The Dream kastar ljus på hur svenskar påverkas av kriget som kommer genom våra flyktingar, de frågor och den rädsla det för med sig. Föreställningen förtydligar människans likheter oavsett språk, religion, kultur eller traditioner och vill öka förståelsen för varandra, för våra reaktioner och för våra sätt att vara.

 

 

The Dream är den tredje föreställningen av teatergruppen Vidans som handlar om flyktingars situation i världen. Vidans kombinerar scenisk gestaltning, dans, video och musik i sina föreställningar och består av människor med skilda språk, religioner och nationaliteter. Gruppen kommer från Ödeshög och ledare är Eslam Al Hamdan

 Föreställningen presenteras i samarbete med föreningen Vidans, Ödeshögs kommun, musikskolan i Ödeshög,Rotary, Röda korset Ödeshög samt Studiefrämjandet. Förhoppningen är att öka kunskapen om flyktingkrisen och påverka framtidens Sverige.

Innan föreställningen kommer ett urval från Studiefrämjandets breda filmverksamhet visas upp. Två kortfilmer från Film- & Musikgymnasiets elever samt två Work-in-progress från våra filmcirklar.
Foto: Najeb Albakara

 

PROGRAM:

17:30 - Mingel i foajén. Nicklas Brännström bjuder på sköna basslingor
18:00 - Work in progress.
Scener ur ett filmskapande - Yalda Slivo
CALIGO - Alen Muhic
18:30 - Filmer från Film & Musikgymnasiet
18:50 - PAUS & MINGEL
19:10 - THE DREAM

 

OBS: FRI Entrè

Det är begränsad antal platser, föranmälan krävs genom att klicka på "BOKA" knappen!

För mer information kontakta Ghazi Baghlanian.

Information

The Dream

 • Plats

  Cnema

  Norrköping

 • Tid

  2017-11-23

  Torsdag
  18:00 - 20:30