logo

Wienervals inför vårbalen, nybörjareDenna kurs vänder sig till dig som vill lära wienervals och den ger en introduktion till dansen.
Då detta är en PARDANS är det av stor vikt att det är jämna par. Ensamma får danspartner vid lika antal anmälda damer/herrar. Byte av danspartner sker eftersom det är betoning på social dans.
Du kan välja att dansa som förare eller följare oavsett kön.

Innehåll
Wienervals är en dans med gamla anor och ofta förknippad med bal och romantik. Du får lära dig de korrekta stegen och bl.a. höger- och vänstervändningar. (detta är ej långsam vals).

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära wienervals för att det är en underbar dans, kanske är ditt syfte att kunna dansa wienervals på Nyårsafton, Trettonafton eller på en bal/gala.
Blivande brudpar/gäster är välkomna att anmäla sig, men se gärna också våra kurser ”Bröllopsvals, workshop”.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Här är vi alla nybörjare.

Antal deltagare
10 - 20 personer.

Startgaranti
Kursstart garanteras när lägsta nivå av antal deltagare för kursen är uppnådd.

Bra att veta
Klädsel: Du kan dansa i dina vanliga kläder men det är viktigt att du har bekväma skor som inte ”fastnar” i golvet. Ej gymnastikskor. Tänk på att du ska kunna ”glida” fram över golvet.

Rabatt
15 % rabatt på avgiften vid internetanmälan. Denna rabatt får du automatiskt och den är avdragen när du får din kallelse/faktura.

Sista anmälan
2 april
OBS! Om ni är ett par; då måste ni anmäla er båda två, d.v.s. fylla i/göra en kursanmälan på er vardera.

Har du glömt anmäla dig?
Anmäl dig senast sista anmälningsdag för att säkra din plats på kursen. Därefter är du mycket välkommen att ringa 040-10 87 80 för information om eventuellt lediga platser.

Mer info
Lotta Pedersen 040-10 87 88, lotta.pedersen@studieframjandet.se


Ledare - Sven Olle Svensson
Sven Olle har dansat mycket i sitt liv, han är utbildad enligt Fred Astaire’s system och han började undervisa i dans 1980. Mellan åren 1985-1999 hade Sven Olle en dansskola i Lund, American Swinging Feet, och arbetade av och till för olika studieförbund. Han började undervisa vid Studiefrämjandet Malmö i början på 2000-talet och har huvudsakligen undervisat i Sverige och i Danmark.

Bokningsinfo

Wienervals inför vårbalen, nybörjare

 • Plats

  Sfr Malmö

  Malmö

 • Ledare

  Sven Olle Svensson

 • Tid

  Söndag
  18:00 - 19:30

 • Start

  2018-04-08

 • Omfattning

  4 gånger totalt 8 studietimmar1

 • Pris

  500,00

 • Kursnr

  145

 • 1 En studietimme är 45 minuter om inget annat anges i kursinformationen.