logo

Tango (ballroom) - nybörjareDenna kurs vänder sig till dig som vill lära tango (ballroom) från grunden. Kursen ger en introduktion till dansen.
Då detta är en PARDANS är det av stor vikt att det är jämna par. Ensamma får danspartner vid lika antal anmälda damer/herrar. Byte av danspartner sker eftersom det är betoning på social dans.
Du kan välja att dansa som förare eller följare oavsett kön.

Innehåll
Tango är dansen som ursprungligen dansades på rökiga barer i Buenos Aires. Här är den dock justerad för att passa ballroom-dansens format (ej finsk tango, ej argentinsk tango, ej tävlingsdans).
Sven Olle går igenom grundstegen och lär sedan ut steg som ingen av hans här tidigare deltagare har fått lära sig.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Här är vi alla nybörjare!

Antal deltagare
10 - 20 deltagare.

Bra att veta
Klädsel: Du kan dansa i dina vanliga kläder men det är viktigt att du har bekväma skor som inte ”fastnar” i golvet, ej gymnastikskor. Du ska kunna glida fram över golvet.
15 % rabatt på avgiften vid internetanmälan. Denna rabatt får du automatiskt och den är avdragen när du får din kallelse/faktura.

Sista anmälan
22 oktober

Har du glömt anmäla dig?
Anmäl dig senast sista anmälningsdag för att säkra din plats på kursen. Därefter är du mycket välkommen att ringa 040-10 87 80 för information om eventuellt lediga platser.

Mer info
Lotta Pedersen 040-10 87 88, lotta.pedersen@studieframjandet.se


Ledare – Sven Olle Svensson
Sven Olle har dansat mycket i sitt liv. Han är utbildad enligt Fred Astaire’s system och han började undervisa i dans 1980. Mellan åren 1985-1999 hade Sven Olle en dansskola i Lund, American Swinging Feet, och arbetade av och till för olika studieförbund. Han började undervisa vid Studiefrämjandet Malmö i början på 2000-talet och har huvudsakligen undervisat i Sverige och i Danmark.

Bokningsinfo

Tango (ballroom) - nybörjare

 • Plats

  Studiefrämjandet Ystadsgatan 53 Malmö

  Malmö

 • Ledare

  Sven Olle Svensson

 • Tid

  Söndag
  18:00 - 19:30

 • Start

  2017-10-29

 • Omfattning

  6 gånger totalt 12 studietimmar1

 • Pris

  800,00

 • Kursnr

  46290

 • 1 En studietimme är 45 minuter om inget annat anges i kursinformationen.