logo

Kreativt skrivande grundkurs distans

Skriva på tangentbordet

 

Kreativt skrivande grundkurs distans

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och nyfiken på det kreativa skrivandet. Här får du via lekfulla skrivövningar pröva på skrivandets hantverk. Du får även öva dig i att ge respons och diskutera andras texter i en inspirerande och tillåtande miljö. Det lustfyllda skrivandet betonas.

Kursstart: 2018-02-26

Sista anmälan: 2018-02-21

Kursavgift: 1245:- (1095:- ).*

Mål: Att komma igång och få inspiration och redskap till fortsatt eget skrivande.

Innehåll: Du kommer att få grundläggande kunskaper om skrivandets hantverk och genom lekfulla skrivövningar utvecklar du din förmåga att ge form åt karaktärer, dialoger, situationer och miljöer m.m. Kursens tyngdpunkt kommer att ligga vid prosan (roman och novell). Du får också öva dig i närläsning och i att ge respons, något som är utvecklande även när du läser din egen text. Varje vecka fördjupar vi oss i ett tema. Efter varje skrivuppgift följer sedan en responsuppgift där deltagarna läser varandras texter och lämnar sina synpunkter. Det är viktigt att deltagarna är aktiva i dessa diskussioner.

Antal deltagare: 6 st

Kursmaterial: Kursledarens material, ingår i kursen, och kursdeltagarnas egna texter, .

Kursledare: Susann Wilhelmsson, skrivpedagog och poet. Har flerårig erfarenhet av att leda skrivkurser för vuxna och är väl förtrogen med olika skrivprocesser. Hennes femte diktsamling utkom 2017 på FEL förlag.

Kursen går helt på distans via plattformen Learnify.

Mer info: Jerker Allgulander,0708-608557, jerker.allgulander@studieframjandet.se

* Visste du; att vid Internetanmälan erhåller du 15 % rabatt på kursavgiften (dock max 150 kr). Denna rabatt får du automatiskt när du anmäler till dig till en kurs och den är avdragen när du får din kallelse/faktura.

Bokningsinfo

Kreativt skrivande grundkurs distans

 • Plats

  Distans

 • Tid

  Måndag
  18:00 - 20:15

 • Start

  2018-02-26

 • Omfattning

  5 gånger totalt 15 studietimmar1

 • Kursnr

  156

 • 1 En studietimme är 45 minuter om inget annat anges i kursinformationen.