logo

Föräldraskap genom adoption
Studiefrämjandet anordnar obligatorisk
föräldrautbildning för blivande adoptivföräldrar.

Kursen genomförs enligt MFoF:s (Myndigheten för Familjerätt och Föräldraskapsfrågor) och Socialstyrelsens krav vilket bl.a. innebär att vi använder studiematerialet och studiehandledningen "Föräldraskap genom adoption".


Kursstart
Vi startar kontinuerligt nya kurser och nästa kurs i Malmö planeras starta måndag 14 maj 2018. Fem måndagar, samt torsdag 17 maj och tisdag 29 maj. Kursen pågår t.o.m. måndag 11 juni. Totalt sju kursdagar.

Sista anmälan 25 april 2018
Efter sista anmälningsdag vänligen kontakta Martina Golrup (se kontaktuppgifter nedan) för information om ev. ledig plats. Om ovanstående kurs är fullbokad tar Martina gärna emot din intresseanmälan och du blir placerad i kö. Du kommer då automatiskt att få inbjudan till en senare kurs. Vi bjuder in i anmäld turordning.

Innehåll
Kursen omfattar drygt 21 klocktimmar, förlagda på 7 kurstillfällen.
I Malmö är kurserna oftast bara på måndagar (kvällstid), denna gång dock också en torsdag och en tisdag.OBS! Studiefrämjandet i Malmö erbjuder inte helgkurser och inte intensivkurser.

- Internationell adoption
- Barns utveckling
- Barnen
- Att bilda familj
- Att möta barnet
- Den första tiden tillsammans
- Att vara en adoptivfamilj

Kursmaterial
Vi använder boken "Föräldraskap genom adoption" och du kommer få ett ex vid första kurstillfället. Boken ingår i kursavgiften.

Antal deltagare per grupp
Kurserna genomförs i grupper om 8-16 deltagare och det är obligatorisk närvaro.
Beroende på antal deltagare har vi en eller två kursledare per kurs med följande kompetens: Beteendevetenskaplig utbildning. Grundutbildade på aktuellt studiematerial. Egen erfarenhet av adoptioner. Kunskap om barn och erfarenhet av att leda kurser.

Bra att veta
För att delta i kurs måste du först ha varit i kontakt med familjerätten i den kommun där du bor och du ska ha genomfört ett informationssamtal.

Det krävs att du som deltagare har goda kunskaper i svenska. Du ska kunna förstå kursledarens muntliga presentationer kring området adoption och själv kunna uttrycka idéer och åsikter i ämnet i diskussion med kursledaren och övriga deltagare.

Kursavgift
Avgiften är 2 700 kronor per person.

Delbetalning och rabatt
Om du vill dela upp din avgift på två delbetalningar, vänligen meddela oss i samband med din anmälan. Delbetalning kostar inget extra.
Rabatt medges ej på dessa kurser.

Läs mer
Se broschyren: Föräldraskap genom adoption!

För information och kursanmälan
Martina Golrup 0451-140 99, martina.golrup@studieframjandet.se

Kursansvarig handläggare i Malmö
Lotta Pedersen 040-10 87 88, lotta.pedersen@studieframjandet.se

Bokningsinfo

Föräldraskap genom adoption

 • Tid

  Måndag
  18:00 - 21:15

 • Start

  2018-05-14

 • Omfattning

  7 gånger totalt 28 studietimmar1

 • Pris

  2 700,00

 • Kursnr

  720

 • 1 En studietimme är 45 minuter om inget annat anges i kursinformationen.