logo

Tonfiskprojekt i svenska vatten

 

 

I september 2017 genomfördes det första tonfiskmärkningsprojektet i svenska och danska vatten. Projektet skedde med stöd av ICCAT och var ett samarbete mellan SLU Aqua, DTU Aqua, WWF och Sportfiskarna. Totalt märktes 18 stora blåfenade tonfiskar, varav 14 i Sverige. Sändarna kommer att samla in unik information om fiskarnas vandringar i Atlanten och för varje märkt tonfisk togs ett DNA-prov. Under kvällen får du en bakgrundsbeskrivning om tonfiskbestånden i Atlanten, hur förvaltningen ser ut och varför man hoppas på att återfå starka bestånd i våra nordiska vatten. Vart simmar de och var leker de?

Under kvällen kommer också Jan Olsson att berätta om fisket efter tonfisk i Öresund efter andra världskriget och Roberth Hellberg berättar om sina upplevelser från det historiska fisket i september, då stora tonfiskar för första gången sedan 1964 spöfångades i Sverige. De 14 lyckade märkningarna är ett resultat av nio fiskedagar, 113 båtdagar, 476 persondagar och över 3000 kroktimmar.

 

Samarrangemang mellan Sportfiskarna och Studiefrämjandet

Fri entré!

I samarbete med Fladen Store och Garmin anordnas ett lotteri med fantastiska priser! Hjärtligt välkomna till en kväll ni inte får missa! Mer info: www.teamisola.blogspot.se

Information

Tonfiskprojekt i svenska vatten

 • Plats

  Elektronen

  Kungsbacka

 • Tid

  2018-01-18

  Torsdag
  19:00 - 21:00