logo

Tänk om hunden kunde prata - streamat symposium

 

 

Svenska Brukshundklubben firar 100 år som organisation 2018. Det uppmärksammar vi genom att fira med lokal streaming av jubileumssymposiet "Tänk om hunden kunde prata" från Folkets Hus i Stockholm.

I Kungsbacka sänder vi symposiet i Elektronen på Industrigatan 2, nära Kungsmässan

Föreläsare är Per Jensen, Åsa Nilsonne och Kenth Svartberg som alla kommer att tala om hunden – vår fantastiska följeslagare sedan urminnes tider. Följ med på en resa genom århundraden där vår ömsesidiga relation och kommunikation skapat ovärderliga möjligheter till samarbete och utveckling.

PROGRAM FÖR DAGEN
Kl. 12.30 Dörrarna öppnar
Kl. 13:00 Föreläsningarna startar
Kl. 14:45 Paus och mingel
Kl. 15:15 Föreläsningarna fortsätter
Kl. 18:00 Avslutning
Kl. 18.30 Dörrarna stänger

Vid det lokala arrangemanget visas en direktsänd streaming av ett pågående arrangemang på annan ort. Vi anpassar pauser efter de pauser som sker vid symposiet på Folkets Hus i Stockholm. Det kommer inte finnas möjlighet att ställa frågor eller på annat sätt kommunicera med föreläsarna.

Anmäl dig via knappen BOKA. Föranmälan krävs!
Inträde: 100 kr. Betalning sker via faktura.
För mer information, kontakta Kjell Andersson på Studiefrämjandet, kjell.andersson@studieframjandet.se


PRESENTATION AV FÖRELÄSARE
- Per Jensen
Till vardags arbetar Per som professor i etologi vid Linköpings universitet där han leder olika typer av forskningsarbete. Pers hjärta klappar extra för hundar och deras alldeles speciella intelligens, utvecklad under en evolutionärt kort tid av samliv med människor. Eftersom hundarnas viktigaste omgivningsfaktor är människorna, som i tusentals år bestämt över deras reproduktion, har de utvecklat en unik förmåga att samarbeta och kommunicera med oss.

- Åsa Nilsonne
Åsa är psykiater och senior professor i medicinsk psykologi vid Karolinska universitetet och författare till bland annat flera böcker inom mindfulness. Att vara hundägare innebär att vi också utvecklas som människor, vi utvecklar ibland slumrande förmågor, något som Åsa kommer att berätta mer om under sin föreläsning. Kan hunden bidra till att vi blir mer goda, empatiska och lyckliga som människor? Kan vi genom hunden utveckla vår förmåga till närvaro och medvetenhet om hur vi kommunicerar? Kan vi genom hunden relatera till vår omgivning på ett mer harmoniskt sätt?

- Kenth Svartberg
Sedan 2003 är Kenth doktor i etologi på Stockholms universitet inom området hundars personlighet. Han har efter det bland annat arbetat som forskare på Statens lantbruksuniversitet Ultuna där målet var att nå ytterligare kunskap om hundars olikheter. Kenth är författare bland annat till boken Bra relationer och leder utbildningar för hundägare, instruktörer och lärare inom inlärning, relation hund och människa och allmän hundkunskap. Kenth har genom åren och med stor framgång, varit tävlingsaktiv inom olika grenar såsom lydnad, agility och vallning.

Information

Tänk om hunden kunde prata - streamat symposium

 • Plats

  Elektronen

  Kungsbacka

 • Tid

  2018-01-13

  Lördag
  12:30 - 18:00

 • Pris

  100,00