logo

Ställ om till hållbarhet - en inspirationsföreläsning

I höst planerar Studiefrämjandet Sörmland att starta ett omställningsprojekt för personer och familjer som vill ställa om till ett hållbarare sätt att leva. Att göra det tillsammans i en studiecirkel är både roligare och lättare!

Projektet startar med en inspirationsföreläsning med David Jonstad, författare till böckerna Kollaps och Jordad, och koldioxidbantaren, musikern och inspiratören Staffan Lindberg.

Tid: lördag 28 oktober klockan 11 - 14
Plats: ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna
Entré: 100 kronor. I priset ingår sopplunch. Barn följer med gratis. Anmälan i förväg krävs senast 20 oktober.


David Jonstad har varit journalist sedan år 2000 och har sedan dess hunnit passera en rad redaktioner, däribland Sveriges Radio, Expressen och Arbetaren. I dag skriver han nästan uteslutande om sådant som kan sammanfattas som vår tids överlevnadsfrågor: de stora sammanlänkade kriserna inom ekologi, energi och ekonomi och hur vi kan genomföra omställningen till ett verkligt hållbart samhälle.

Staffan Lindberg är musiker, stå upp-komiker och koldioxidbantare. Reser runt med föreställningen Moder Jord – för god att kolsyra”, skriven för dig som undrar hur allting ska gå, varför det blev som det blev och vad vi ska göra nu. Har också skrivit boken ”Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen – en koldioxidbantares bekännelser”.

 

Mer information om omställningsprojektet kommer under hösten. Men om du redan nu är intresserad kan du kontakta Lena Wistrand, 016-15 93 23 el lena.wistrand@studieframjandet.se, så får du veta mer.

 

Information

Ställ om till hållbarhet - en inspirationsföreläsning

 • Plats

  ReTuna

  Eskilstuna

 • Tid

  2017-10-28

  Lördag
  11:00 - 14:00

 • Pris

  100,00