logo
Gustav Öhrn

Gustav Öhrn - ny förbundschef

Gustav Öhrn tillträder som förbundschef för Studiefrämjandet senast den 1 oktober. Han arbetar nu som rektor på Scouternas folkhögskola och är utbildningschef för Scouterna.

- Vi är mycket stola och glada över att kunna presentera Gustav Öhrn som ny förbundschef, säger förbundsstyrelsens ordförande, Tommy Winberg. Han har i rollen som utbildningschef och rektor för Scouternas folkhögskola skaffat sig en djup förståelse för utveckling och breddning av en folkbildningsverksamhet. Det är min övertygelse att Gustav kommer kunna driva Studiefrämjandets fortsatta utvecklingsarbete på ett bra och effektivt sätt.

Gustav Öhrn är sedan 2012 rektor för Scouternas folkhögskola och har dessförinnan bland annat drivit IT-konsultbolag. Han är utbildad i molekylär bioteknik i Uppsala och har även en master i affärsutveckling och entreprenörskap från Chalmers och Göteborgs universitet.

- Det känns otroligt roligt och hedrande att ha fått förtroendet att leda Studiefrämjandet, säger Gustav Öhrn. Det är ett spännande studieförbund med mycket potential, fantastiska medarbetare och medlemsorganisationer som ligger mig varmt om hjärtat.

I en intervju från slutet av maj för tidningen Personal och Ledarskap berättar Gustav Öhrn:

- Ledarskapet handlar om att ta vara på allas styrkor. Det spelar ingen roll hur bra ledare du har om inte alla hjälps åt. Det är gruppen tillsammans som lyckas, säger Gustav Öhrn.


Gustav Öhrn ersätter Johnny P Nilsson som efter drygt fyra år som förbundschef har begärt att få lämna sin position.