logo

Håkan Karlsson

Geografiska guideområden: Etapp 16 och 17 på Bergslagsleden samt Tiveden. Målgrupper: Alla, men gärna aktiva familjer med barn.

Telefon: 0722-241211

E-post: info@ahanatur.se

På mina vandringar genom Tivedsskogarna berättar jag om naturen som man vandrar genom, både vad gäller fauna och flora. Dessutom delar jag gärna med mig av historiska berättelser och händelser från 1600-, 1700- och 1800-talen. Det som fängslar mej är hur man levde och jobbade under denna tid. I den sagolika Nationalparken är det lätt att fantasin skenar iväg och med lite skön berättarteknik försätts man snabbt in i ett annat århundrade. En vandring i Tiveden är så mycket mer än en vandring, det är en upplevelse för alla sinnen!

 

Jag är utbildad naturguide, har läst utomhuspedagogik och biologi samt vurmar starkt för friluftslivet. Att vistas i skog och mark får mig att må bra och här hämtar jag energi och kraft. En sak vi ofta glömmer är tjusningen med att göra samma vandring fast under olika årstider. Detta kan ge nya upplevelser eftersom naturen är så föränderlig och är något jag verkligen rekommenderar dig.