logo
Svante Axelsson

Vår tid är nu - en föreläsning, en bok & en studiecirkel

Vill du tro på att klimatkrisen går att lösa? Se Svante Axelssons föreläsning Vår tid är nu och se vilka möjligheter som finns bara vi vill och sätter lite fart.

 Det största hotet mot klimatet är inte att de globala utsläppen av växthusgaser fortsätter att öka. Det är istället den pessimism och uppgivenhet som sprider sig, säger Svante Axelsson, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.

 

För att motverka pessismismen och visa på att det är möjligt att lösa klimathotet har Svante Axelsson nyligen gett ut boken Vår tid är nu och med boken i bakfickan reser han nu Sverige runt och håller föreläsningar.

 

Under 2015 besökte han Studiefrämjandets Cafe planet i Falun och vi passade på att sända och spela in föreläsningen, se den här:  

 


 

Starta Studiecirkel!

Vill du öka takten med att minska din egnen klimatpåverkan eller bli bättre på att få andra att tänka om? Starta en studiecirkel  Utifrån Svante Axelssons bok ”Vår tid är nu” har omställaren Jan Forsmark skrivit en studiepalnen Vår tid är nu som du kan kika närmare på lite längre ner på sidan.

Kontakta Studiefrämjandet där du bor så hjälper de dig med det praktiska kring att starta studiecirkel:

Hitta Studiefrämjandet närmast dig

Beställ Svante Axelssons bok ”Vår tid är nu” hos vår medlemsorganisation Naturskyddsföreningen

Ladda ner studieplanen till Vår tid är nu, skriven av Jan Forsmarkpdf-ikon