logo

Tusen trädgårdar

Är du en stolt odlare och vill visa upp din kolonilott, villaträdgård, slottspark eller balkonglåda? Välkommen att visa din trädgård! Nästa tillfälle är söndagen den 1 juli 2018

En dag vartannat år öppnar trädgårdsföreningar, koloniföreningar, trädgårdsamatörer, stadsparker, villaägare, kyrkogårdar och andra trädgårdsentusiaster gratis upp sina trädgårdar för att ge möjlighet till tusen och åter tusen vackra trädgårdsupplevelser i vårt avlånga land. Vi kallar det Tusen Trädgårdar.

 

Bakom arrangemanget står tre organisatörer med stolta, gröna traditioner; Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket samt Studiefrämjandet.

 

Alla som vill visa sin trädgård, privatpersoner, koloniområden eller offentliga trädgårdar och parker kan vara med.  

Gunnel Carlson som året om reser runt i landet och pratar trädgård rekommenderar alla att vara med:


– Det kan vara ett stort steg att öppna sin grind och visa sin trädgård den allra första gången. Men den som en gång har varit med om Tusen Trädgårdar är gärna med igen. Anledningen är förstås att man får så himla mycket tillbaka när man visar sin egen trädgård. Massor av nya idéer, glada tillrop och inte minst nya vänner för livet! Att visa sin trädgård för andra ger också ofta ny kunskap, man kanske äntligen får veta namnet på den där växten vars etikett blåst bort!

 

Är du redo för Tusen Trädgårdar 2018?

Anmäl din trädgård på www.tradgardsriket.se 

 

Den som är ovan datoranvändare kan få hjälp av Studiefrämjandet att registrera sin trädgård. 

Studiefrämjandet kan också bistå med studiecirklar inför Tusen Trädgårdar, lokal marknadsföring, försäkring och handfasta tips. Riksförbundet Svensk Trädgård tillhandahåller trädgårdsrådgivning och en kunskapsbank på www.tradgard.org.

 

Läs mer om Tusen trädgårdar i vår folder

 

Information till dig som kommer att visa din trädgård: 

Checklista för visningsträdgårdar

Lista över alla kontaktpersoner runtom i landet

Följ oss på Sociala medier

Låt dig inspireras och håll dig uppdaterad om det senaste genom att följa oss och gå med i vår facebookgrupp Tusen Trädgårdar och titta gärna in på Trädgårdsrikets egen facebooksida Trädgårdsriket

Vi finns även på Instagram @tusentradgardar

 

Lägg upp bilder!
Vi är nyfikna och vill gärna höra hur det förbereds inför den 1 juli 2018. 
Vi uppmanar alla att ta bilder i trädgården och lägga upp på Facebook och Instagram eller andra sociala medier, och ange #tusenträdgårdar. Det går också bra att mejla bilder till fototusen@tradgard.org och berätta om den egna trädgården.