logo

Trädgård och odling - studieplaner och inspiration

Är du intresserad av odling och trädgårdsarbete? Starta en egen studiecirkel och utvecklas tillsammans med likasinnade. Låt er inspireras av våra studieplaner Ekologisk odling och Trädgård & utemiljö.

Studiecirkel om ekologisk odling

Vi har en studieplan för dig som vill få tips om hur man odlar ekologiskt på bästa sätt. Studieplanen vänder sig till alla sorters odlare - stadsodlaren, balkongodlaren, kolonisten och trädgårdsägaren.Att odla grönsaker och kryddor ekologiskt är inte svårt, men som med allt annat lärande blir man aldrig färdig, det finns alltid något nytt att lära! Har du tillfälle att starta en studiecirkel kring odling kommer ni också att lära mycket av varandra.


Starta tidigt på våren så kan ni ha gemensam skördefest till hösten!


Ladda ner Studieplan för ekologisk odling

 

Studiecirkel om trädgård och utemiljö

Vill du planera hela trädgården, bostadsrättsföreningens uteplats eller en annan större odlingsyta? Denna studieplan tar upp såväl odling av blommor, grönsaker som buskar och träd.

 

Börja med att sätta dig ner och fundera över vad trädgården/uteplatsen ska användas till. Vilka aktiviteter ska äga rum där? Vilka ska du bjuda in för att delta i planeringen?
Tillsammans kan ni sedan starta en studiecirkel och börja det riktigt roliga arbetet med att skapa en grön oas.
Ofta går det att dela in platsen i olika ytor – en för lek och spel, en för uteplats där ni kan sitta ned och ta en kopp kaffe eller äta, en för vackra blommor och en nyttodel med grönsaksland, bärbuskar, örtagård och mycket annat. 

 

Ladda ner studieplan för Trädgård och utemiljö

 

Vill du starta en studiecirkel? Kontakta Studiefrämjandet där du bor:

www.studieframjandet.se