logo
trädgård odla senior toppbild

Odling & trädgård

Hur har grannen löst det med komposten? Vilka plantor är perenna? När och hur ska man kalka? Hur delar man bäst en tremastare? Det finns många frågor för en hobbyodlare - några kan man lösa genom att starta en studiecirkel.

En studiecirkel kan handla om nästan vad som helst. Vill man gå samman 3-12 personer och byta plantor, frön och idéer med varandra så kan man starta en studiecirkel. Kompostering, byggnadsvård, rabattanläggning, cementgjutning är exempel på ämnen som lämpar sig för studiecirkel.

Här nedan finns några tips på hur du kan lära dig mer om odling och trädgård:
Studiecirkel om ekologisk odling och trädgård och utemiljö

Tusen trädgårdar

Att gå ihop några personer och vandra runt i varandras trädgårdar – är också ett utmärkt sätt att ta tillvara den kunskap som finns inom föreningen eller grannskapet. Vartannat år anordnar vi evenemanget Tusen Trädgårdar - en dag då alla sorters odlare får visa upp sina odlingslotter och trädgårdar och få mängder av besökare. Nästa gång sker det sommaren 2016.
Läs mer om Tusen Trädgårdar

 

Stadsodling

På många ställen i landet har Studiefrämjandet hjälpt till och ordnat stadsodling. Kanske vill du starta stadsodling i din förort eller din stad? Kontakta oss så kan vi hjälpas åt!