logo
#alltviintepratarom

“Allt vi inte pratar om” är en satsning med podcast, bok, ljudbok, e-bok, studiecirkelmaterial, samtalsguider och sällskapsspel – som inspirerar till samtal om mansrollen, kopplat till sex olika teman. #alltviintepratarom


- Med den här studieplanen vill vi göra det lätt för vem som helst att starta eller ingå i en studiecirkel om dom här ofta svåra och komplexa frågorna säger Marcus Pehrsson, kommunikatör på riksförbundet.

 

Vill du starta en studiecirkel runt Allt vi inte pratar om? Kontakta Studiefrämjandet på din ort!

 

Studieplan Allt vi inte pratar ompdf-ikon (PDF)

 

Författaren Thor Rutgersson och jämlikhetsexperten Ida Östensson utmanar i boken och podden kända och okända män – att prata om sådant de annars aldrig pratar om. Samtidigt måste Thor och Ida också syna sig själva och sina egna beteenden. I boken och podden finns också tips från män till män och utmaningar från Ida Östensson och hennes följare i sociala medier.


Boken innehåller personliga berättelser från bland andra programledarna Kodjo Akolor och Farzad Farzaneh, världsmästaren i thaiboxning Sanny Dahlbeck, politikern Philip Botström, skatelegenden och modeikonen Ali Boulala samt komikern Daniel Hallberg.

 

Se och hör Thor & Ida berätta om satsningen i SVTs Go’kväll

Hör Thor berätta i P5 Radio Stockholm

 

”Allt vi inte pratar om” görs av jämlikhetsstiftelsen Make Equal, i samarbete med Studiefrämjandet och med IOGT-NTO, Bonnier Bookery, Acast och Månpocket.

 

Vårt pressmeddelande om satsningen

 

Varför en studieplan?

Studieplanen är skriven av Anna Lillkung och Jonas Kofod och skiljer sig medvetet från #killmiddag och de enklare samtalsguider som också finns i boken. Med studieplanen vill ge frågorna ett bredare folkbildnings- och samhällsperspektiv. Tanken är att du inte ska behöva vara ”redan frälst” av frågorna för att delta i en studiecirkel kring Allt vi inte pratar om.

 

Materialets huvudsakliga målgrupp är män och killar men de flesta frågor går även att diskutera i grupper av människor med olika könstillhörighet. Studieplanen fungerar bra till både podd och bok, men det räcker också om deltagarna valt antingen boken eller podden som underlag för studiecirkeln.

 

Vill du starta en studiecirkel runt Allt vi inte pratar om? Kontakta Studiefrämjandet på din ort!

 

Läs mer och lyssna på podden via alltviintepratarom.se

 

Allt vi inte pratar om i media (axplock)

Thor & Ida i SVTs Go’kväll

 

Debattartikel Metro

 

Thor & Ida i TV4 Nyhetsmorgon