logo
Skräp bredvid papperskorg på en strand.

Var rädd om din arena

Studiefrämjandet samarbetar med Håll Sverige Rent i kampanjen ”Var rädd om din arena”, en kampanj om hur viktigt det är att vi inte skräpar ner i skog och mark.

Håll Sverige Rents affischkampanj ”Var rädd om din arena” fokuserar på allemansrätten och affischerna kommer att synas på Studiefrämjandets hundra lokala kontor i hela landet.

Studiefrämjandet talar ofta om allemansrätten i anslutning till svamputflykter, jägarskolan och andra naturaktiviteter och nu ökar vi med samtal om allemansrätten i anslutning till Håll Sveriges Rents Skräpplockardagar.

 

– Med konkreta exempel pekar vi på hur viktigt det är med kunskap om allemansrätten. Det är varje människas ansvar att hålla naturen ren. Förra året hade vi till exempel en föreläsning om fimpar, en nedskräpning som många kan relatera till, säger Annika Stigmark, utvecklingsledare på Studiefrämjandet.


Lär dig mer om allemansrätten på Håll Sverige Rents kampanjwebb om allemansrätten - "Var rädd om din arena". Här finns bland annat en frågesport om allemansrätten och möjlighet att skriva under allemansrättens Code of Conduct.

 

På Naturvårdsverkets webbplats kan du läsa om vad som gäller för tältning, hundar i naturen, klättring, jakt & fiske och mycket mer i anslutning till Allemansrätten.

 

Vill du lära dig eller andra mer om allemansrätten? Ta kontakt med Studiefrämjandet där du bor så kan vi hjälpa till!