logo
En famn full med blomkål.

Studiefrämjandet på Bok och bibliotek

I en tid av alternativa fakta och nättroll väljer Studiefrämjandet att lyfta frågor kring hur en bemöter näthat på sociala medier och på andra mötesplatser online. På Bokmässan kommer vi att visa att nätkärlek bara är en #hashtag bort.

Vi kommer att tala civilkurage och mod tillsammans med vår samarbetsorganisation #jagärhär och vår medlemsorganisation Sverok, föreningen som samlar alla i Sverige som gillar spelhobby.

Varje dag på vår Trädgårdsscenen berättar Mina Dennert, initiativtagaren till nätrörelsen #jagärhär, om civilkurage i sociala medier. På söndagen kan du dessutom höra Mina Dennert och Alexander Hallberg, ordförande i Sverok, samtala om civilkurage i spelvärlden, i sociala medier, i kommentarsfält och på andra platser där vi möts digitalt.  

Temat för Bokmässan är bildning och på vår trädgårdsscen står Gunnel Carlson och presenterar våra föreläsningar, till exempel:

  • Den hemliga trädgården med idéhistorikern Ronny Ambjörnsson
  • Från ekologisk grönsaksodling till avancerad hydroponisk odling med trädgårdsmästaren           Tony Johansson
  • Vårt fantastiska viltkött med jägaren Martin Bertilsson
  • Den asiatiska köksträdgården med författaren Sutip Austad
  • Andelsjordbruk – för lokal och hållbar mat med Lina Morin och Sara Danielsson

 

Läs programmet på trädgårdsscenen:pdf-ikon


I vår vackra idéträdgård, byggd av deltagare i en klassisk studiecirkel, finns en bildningsstig som på ett finurligt sätt lyfter vår tids viktigaste frågor kopplade till odling och trädgård. Där kan besökaren bland annat:

  • lära sig mer om hur näringsrik mat är beroende av maskar och jord.
  • samtala om hur det är att vara flexitarian och provsmaka blommor.
  • Se alternativ till ohållbar textilfärgning.


I vår monter bjuder vi på mat ur ett Solidariskt kylskåp som förvandlar matrester till minskat matsvinn, vår Cykelverkstad berättar hur du enkelt underhåller din cykel och eftersom vi tycker att alla ska ha råd att lämna bokmässan med en bok i handen ger vi bort böcker från vår gratis bokhandel.

Och slutligen för alla trädgårdsälskare, balkongodlare och stadsodlare presenterar vi möjligheten att öppna sin trädgård för besökare genom att delta i 1000 trädgårdar den 1 juli 2018.

Kom så delar vi tankar och kunskaper och blir folkbildade tillsammans.

 

 

Kontaktperson

Kristina Eberth
Studiefrämjandet Göteborg - Mölndal
Telefon 031-19 25 30 , Mobil 070-619 25 36
kristina.eberth@studieframjandet.se