logo

#bättrevärldtillsammansSe bilderna från fotokampanjen #bättrevärldtillsammans som pågick sommaren 2014 på Instagram och Facebook, där deltagarna skickade in fina bilder på sin favoritskog - och gjorde världen lite bättre.

 

Tack alla skogsälskare för alla fantastiska bilder!

 

Studiefrämjandet hjälper många människor runt om i Sverige med sitt engagemang för att göra världen till en bättre värld att leva i.

 

Bättre värld tillsammans är en fotokampanj som pågick under sommaren 2014 på Instagram och Facebook, där deltagarna skickade in fina bilder på sin favoritskog. För varje bild vi fick in lovade vi att skydda ett stycke regnskog. Kampanjen bidrog till att vi nu skyddar 70 000 hektar regnskog under ett år. Det motsvarar 100 000 fotbollsplaner.


Bok- och bibliteksmässan den 25-28 september bygger vi en stor idéträdgård på temat regnskog och i vår monter kommer vi bland annat tala om vikten av biologisk mångfald. Där presenterar vi även bilderna från kampanjen och visar på den biologiska mångfalden i våra hjärtan.

Med oss i montern F01:08 har vi vår medlemsorganisation Jordens Vänner och det är via Jordens Vänner vi valt att skydda regnskog. För varje foto som taggades med #bättrevärldtillsammans lovade vi att skydda ett stycke regnskog. Kampanjen bidrog till att vi nu skyddar 70 000 hektar regnskog under ett år med hjälp av Jordens vänner.

 

Tillsammans gör vi världen bättre!

 

Läs mer om Studiefrämjandet på Bok & bibliotek

Läs mer om Jordens Vänners arbete att skydda regnskog

Läs mer om vilka studiecirklar du kan starta kring hållbar utveckling