logo
Spellovet

Spellovet – årets stora högtid för spel och spelkultur!

Är du intresserad av spel och spelkutur? I så fall har du din chans att utforska det mer under Spellovet vecka 44, som varje år bjuder på allt från Cosplay och LAN-turnéer till hantverkskvällar och brädspelscaféer!

Spellovet infaller under vecka 44 under höstlovet och riktar sig till dig och alla andra som är intresserade av spel. Alla arrangemang är gratis och öppna för allmänheten. Spellovet arrangeras av Sverok i samarbete med Studiefrämjandet.

 

Massor av aktiviteter för dig som vill delta

Spelare och spelföreningar runtom i hela Sverige samlas vecka 44 för att fira Spellovet, som är en nationell manifestation för spelkulturen.

 

Under veckan öppnar över 130 olika Sverokföreningar sina portar, många i samarbete med lokala Studiefrämjandet, för att locka nyfikna besökare till sin favorithobby. Som deltagare bjuds du på allt från Cosplay och LAN till hantverkskvällar och brädspelscaféer.

 

Mängder av spelträffar arrangeras under veckan, för alla tänkbara typer av spel och spelande. Allt ifrån brädspel och e-sport till figurspel och cosplay finns att upptäcka. Så det är bara för dig att välja och vraka!

 

Vill du veta vad som händer under spellovet i din stad?

Alla spellovs-arrangemang går att hitta på hitta.sverok.se/spellovet. En del föreningar arrangerar tillsammans med Studiefrämjandets lokala avdelningar och andra arrangerar i egna lokaler.

Här på webben hittar du också en del Spellovsaktiviteter

 

Tillhör du redan en förening som vill visa upp sig under Spellovet?

Ingår du i en Sverok-förening som vill ta chansen att visa upp er under spellovet?

Det enda ni behöver göra för att vara med på Spellovet är att arrangera spel och aktiviteter som är öppna för alla. Det brukar gå att anmäla sin Sverok-förening fram till det att Spellovet drar igång.

Läs mer på Sveroks webb 

 

Mer information

För mer information kontakta Sabina Tennivaara på

sabina.tennivaara@studieframjandet.se


Är du intresserad av att utveckla ditt intresse för spel och spelkultur?

Hos oss på Studiefrämjandet kan du få hjälp att utveckla ditt spelintresse. Vi kan erbjuda både resurser och kunskap. Vi samarbetar även aktivt med Sverok lokalt och rikstäckande för att stötta föreningar med lokaler, hobbymaterial och föreningsutveckling med mera.
Läs mer hur vi kan hjälpa till