logo

Spelkultur

Vill du utveckla ditt spelande? Starta en studiecirkel i spelkultur!

 Om ni är några stycken som har en idé om något ni vill prova eller fördjupa er inom spelhobbyn kan ni starta en egen studiecirkel. Det kan vara många olika saker, exempelvis att arrangera ett LAN, ett konvent eller ett lajv.

Förberedelser inför spel passar också bra som studiecirkel t ex att måla figurer, skapa roller, förstå regler eller att sy lajvkläder. Det behövs inga förkunskaper för att komma igång och ledaren utser ni i gruppen.


Man kan också använda spel som ett verktyg för att lära sig saker, kan t.ex. spela rollspel på engelska eller spela spel som har en kulturell eller vetenskaplig anknytning och därigenom lära sig saker.

Att spela spel är inte bara väldigt roligt, spel är också ett pedagogiskt verktyg, ett sätt att lära. Gör man det på rätt sätt kan man lika gärna spela rollspel i den Viktorianska eran som att läsa en bok om den viktorianska eran för att bilda sig. Eller varför inte öva upp strategi och taktik i en omgång Warhammer eller problemlösning, matematik och beräkning med avancerade brädspel.

 

Genom Studiefrämjandet kan du till exempel få hjälp med studiematerial, lokal och annat praktiskt. Vi kan ofta ställa upp som medarrangörer eller förmedla viktiga kontakter inom kommunen och andra organisationer.

 

Här hittar du alla våra handläggare som är extra bra på spelkultur


Tips på kul saker

Tillsammans med Sverok har vi tagit fram studieplaner för bla konvent, lajv, brädspel.
Här hittar du några tips på studiecirklar du kan starta

 

Spellovet

Tillsammans med Sverok arrangerar vi Spellovet varje år vecka 44.
Läs mer om Spellovet och hur du kan delta

Varför man ska starta en spelförening? Se Sveroks film: