logo

En läsupplevelse blir större och djupare när den delas med andra - testa en bokcirkel! Eller testa att skriva texter tillsammans med andra.

Är ni några stycken som funderat på att starta bokcirkel? Sluta fundera! Hör av er till oss så kan vi hjälpa er att komma i gång!

 

En bokcirkel kan se ut på många sätt. Kanske är ni en grupp vänner som delat läsupplevelser över en god middag en torsdag i månaden i åratal. Kanske är ni några kollegor som just upptäckt att ni delar ett galet intresse för deckare. Kanske slukar ni en bok i veckan, kanske ses ni lite då och då, när andan faller på. 

 

En bokcirkel kan bli extra spännande om alla inte tycker och tänker likadant, kanske kan vi på Studiefrämjandet hjälpa till att hitta fler nya deltagare till din bokcirkel.


Tips:  läs en bok om bokcirklar som förberedelse

Kulturjournalisten Immi Lundin har skrivit två böcker om bokcirklar: Cirkelbevis – om läsecirklar på bibliotek och Bokläsarnas kunskapskälla som finns att låna på biblioteket.

 

Skriva tillsammans med andra

Hos oss samlas också människor som gillar att skriva - det kan vara allt från poesi, raptexter till deckare. I en del skrivarcirklar skriver var och en skriva sina egna texter som man sedan får återkoppling på av de andra i gruppen - i andra skrivarcirklar skriver man böcker tillsammans. Känner du några skrivsugna så hör av dig!

 

Läs mer om hur man startar en studiecirkel