logo

Vad vet du om våra rovdjur?

Varg, lo, björn, järv... Rovdjursfrågorna förekommer ofta i samhällsdebatten. Hos oss kan du starta studiecirklar och delta på föreläsningar om våra rovdjur där du kan diskutera och lära dig mera.

I flera år har vi erbjudit föreläsningar och cirklar runt om i landet, de handlar om hur man spårar rovdjur, vad man gör när man möter en björn, hur man lever med hundar i vargområden, hur man lever med rovdjur och mycket annat.  

Vi samarbetar med Svenska Rovdjursföreningen, Världsnaturfonden,  Viltvårdscentrum i Grimsö, De 5 Stora, Sveriges Naturfilmare och givetvis våra medlemsorganisationer Naturskyddsföreningen och  Svenska Jägareförbundet för att sprida kunskap om rovdjur.

Se  våra aktuella Rovdjursföreläsningar

 

Leva med rovdjur

Är ni några som vill studera Rovdjursfrågan på egen hand har vi studiematerial ni kan använda. "Leva med rovdjur" är ett studiematerial som tar upp rovdjuren, den nationella rovdjurspolitiken, konventioner och regelverk, de problem och möjligheter som finns.


De stora rovdjuren

"De stora rovdjuren" är en förkortad version av "Leva med rovdjur". Den är anpassad för fyra mötestillfällen: Rovdjursutredningen, den biologiska mångfalden, rädsla för rovdjur och jakt.


Leva med hund i vargområde

Leva med hund i vargområde är ett studiematerial som vi tagit fram i samarbete med Sveriges brukshundsklubb som vänder sig både till ägare av jakthundar och sällskapshundar.  

 

Kontakta Studiefrämjandet på orten där du bor så hjälper de dig vidare.