logo

Naturguidning - utflykter till spännande platser

Längtar du ut i skog och mark? Vill du veta mer om djur och natur? Följ med på en utflykt!


Överallt finns det saker att upptäcka - i storstaden, på landet, i villakvarteret, i skogen, i stadsparken...

 

Våra guidningar har många gånger ett tema. Det kan vara årstiden och handla om träd på vintern, de återvändande flyttfåglarna på våren, sommarens alla blommor eller en svamputflykt. Det kan handla om naturens förändringar över tid och handla om hur istiden formade vårt land, hur jordbruket och industrins framväxt påverkade både naturen och vårt samhälle eller om hur klimathotet nu inverkar på våra djur och växter.

Ofta handlar guidningarna om djur och många gånger guidar vi i de fanastiska naturreservat och nationalparker som finns i Sverige.

 

Tanken med våra guidningar är att du ska få uppleva och lära något nytt samtidigt som du får en känsla för naturen. Vi vill att fler ska förstå hur viktig naturen är - både för att människan ska må bra och för att vår planet ska fungera.

 

Våra guidningar har vi tillsammans med våra medlemsorganisationer Naturskyddsföreningen, Sveriges Ornitologiska Förening, Friluftsfrämjandet, 4H med flera.

 

Vill du bli naturguide?

 

Nu finns en reviderad upplaga av Ulrik Alms populära Guiden för naturguiden. Med entusiasm ger Ulrik Alm oss läsare en kunnig inblick i naturguidandets svåra konst. På senare år har Guiden för naturguiden dykt upp på allt fler kurslitteraturlistor. Därför har Studiefrämjandet gett ut den på nytt, i ny kostym. Guiden är endast försiktigt uppdaterad.

 

Ulrik Alm är Studiefrämjare, folkbildare och ornitolog med lång erfarenhet av att guida grupper i naturen. För att ta del av hela materialet, kontakta Studiefrämjandet på din ort.

 

Ladda ner ett smakprov av Guiden för naturguiden här.


Green Team

Vi vill gärna dela med oss av naturglädje och ordnar gärna guidningar för de människor som är ovana att röra sig i naturen eller som av olika orsaker inte har tillfälle att komma ut i naturen så ofta.
Läs mer om Green Team