logo

Den vilda maten

Vill du lära dig hur man tar hand om och styckar köttet från älg, hjort, rådjur och vildsvin på bästa sätt? Starta en studiecirkel utifrån studieplanerna Tillvaratagande av klövvilt och Styckning av klövvilt eller laga viltkött tillsammans.

 

Den vilda maten är namnet på ett studiematerial som vi tagit fram tillsammans med Jägareförbundet. Den vilda maten är en serie som handlar om viltkött - från det att djuren skjuts till hur vi lagar lyxig mat av köttet.

Viltkött är mycket gott och bidrar dessutom till hållbar konsumtion, är närproducerat och till skillnad från många andra köttdjur har viltet vuxit upp under naturliga förhållanden. Med bättre kunskap om slakt och styckning hoppas vi att dina vilträtter ska bli ännu godare. 

 

Nu finns alla delarna i serien Den vilda maten - Tillvaratagande av klövvilt, Styckning av klövvilt och  Tillredning av viltkött och kommer hösten 2015. Till varje del finns det en Dvd och till de två första delarna dessutom en studieplan.


Starta en studiecirkel med dina jaktkamrater

Tillsammans kan ni gå igenom tillvaratagande- och styckningsfilmerna och fundera på hur ni själva tar tillvara och styckar fällt vilt och vilka förutsättningar ni har. Som stöd kan ni använda er av de fundera- och diskussionsfrågor som finns i studiehandledningen.

 

Materialet är uppbyggt så att det ska vara lätt att dela upp avsnitten i det antal sammankomster man själv önskar. Studieplanen följer samma rubriksättning som de olika filmavsnitten.


Studieplanen Den vilda maten - Styckning av klövvilt laddar du ner här

 

Studieplanen Den vilda maten - Tillvaratagande av klövvilt laddar du ner här

 

Filmerna kan ni låna direkt från Studiefrämjandet. 

Du hittar Studiefrämjandet närmast dig här!