logo

Tänk om hunden kunde prata - streamat symposium

Välkomna till en lokal streaming av symposiet ”Tänk om hunden kunde prata” direkt från Folkets Hus i Stockholm den 13 januari 2018! 

Svenska Brukshundklubben firar 100 år som organisation 2018. Det uppmärksammar vi genom att livesända jubileumssymposiet Tänk om hunden kunde prata från Folkets Hus i Stockholm till en mängd arrangemang runt om i Sverige. Hela föreläsningsdagen streamas i realtid till lokala mottagningsplatser i ett unikt samarbete mellan Studiefrämjandet och Svenska Brukshundklubben. Det här gör att många fler kan vara med och lyssna på föreläsarna, och samtidigt träffa andra hundintresserade på den lokala orten. På en del håll anordnas även kringaktiviteter i samband med sändningen.  

 

Föreläsare för dagen är Per Jensen, Åsa Nilsonne och Kenth Svartberg som alla kommer att tala om hunden – vår fantastiska följeslagare sedan urminnes tider. Följ med på en resa genom århundraden där vår ömsesidiga relation och kommunikation skapat ovärderliga möjligheter till samarbete och utveckling.

Här kan du läsa mer om symposiet och programmet i Stockholm.

Lokala streamingar:

Symposiet streamas på samtliga orter i listan. Klicka på din ort så kommer du vidare till det lokala arrangemanget där du kan anmäla dig! 

 

Arvidsjaur

Gävle
Skellefteå

 

Starttiden för de lokala arrangemangen varierar. Pauser och avbrott i de lokala programmen anpassas efter de pauser som sker vid symposiet på Folkets Hus i Stockholm. Det kommer inte finnas möjlighet att ställa frågor eller på annat sätt kommunicera med föreläsarna. 

Mer info om föreläsarna:

Per Jensen

Till vardags arbetar Per som professor i etologi vid Linköpings universitet där han leder olika typer av forskningsarbete. Pers hjärta klappar extra för hundar och deras alldeles speciella intelligens, utvecklad under en evolutionärt kort tid av samliv med människor. Eftersom hundarnas viktigaste omgivningsfaktor är människorna, som i tusentals år bestämt över deras reproduktion, har de utvecklat en unik förmåga att samarbeta och kommunicera med oss.

 

Åsa Nilsonne 

Åsa är psykiater och senior professor i medicinsk psykologi vid Karolinska universitetet och författare till bland annat flera böcker inom mindfulness. Att vara hundägare innebär att vi också utvecklas som människor, vi utvecklar ibland slumrande förmågor, något som Åsa kommer att berätta mer om under sin föreläsning. Kan hunden bidra till att vi blir mer goda, empatiska och lyckliga som människor? Kan vi genom hunden utveckla vår förmåga till närvaro och medvetenhet om hur vi kommunicerar? Kan vi genom hunden relatera till vår omgivning på ett mer harmoniskt sätt? 

 

Kenth Svartberg 

Sedan 2003 är Kenth doktor i etologi på Stockholms universitet inom området hundars personlighet. Han har efter det bland annat arbetat som forskare på Statens lantbruksuniversitet Ultuna där målet var att nå ytterligare kunskap om hundars olikheter. Kenth är författare bland annat till boken Bra relationer och leder utbildningar för hundägare, instruktörer och lärare inom inlärning, relation hund och människa och allmän hundkunskap. Kenth har genom åren och med stor framgång, varit tävlingsaktiv inom olika grenar såsom lydnad, agility och vallning.