logo
Cirkeln natur djur miljö

Läs om natur, miljö & djur

Intresset för natur, miljö och djur är stort. I Cirkeln berättar vi om det som händer. Redan nu kan du läsa en del. Vi bygger successivt ut denna avdelning med artiklar och inspiration.

 

Krönika av Bodil Sjöström: Visst kan hundar prata

Författaren och journalisten Bodil Sjöström berättar om sin hund Anja och om att hundar visst kan prata – på sitt alldeles speciella sätt.

Läs mer här

 

Demokratiodling

Följ med till Botkyrka och träffa demokratiodlarna – ett gäng som planterar träd och lär sig demokratiskt ledarskap, samtidigt.

Läs mer här

 

Lär av din hund

Vanligtvis är det vi människor som vill lära hundarna saker. Men vad kan vi lära av hundarna? En hel del, menar hundpsykologen Eva Bodfäldt.

Läs mer här

 

Hav med plast

Haven är fulla av plast. Något måste göras. Nu kan du aktivera dig genom Studiefrämjandet och Håll Sverige Rent. En ny film och ett studiematerial ger möjligheter.

Läs mer här

 

Gå ut och gör nåt kul! Greenteam är en succé

Greenteam är ett smart koncept för friluftsliv. Föreningslivet bjuder in till sina aktiviteter – och du som aldrig testat får chansen. Nu startar Studiefrämjandet Greenteam på flera orter.

Läs mer här

 

Tre urbana aktivister: Vi vill förändra – på vårt sätt 

Möt Emma, Linus och Elinor på Omställningsverkstan i Göteborg. De jobbar på olika sätt men åt samma håll – för ett mer hållbart samhälle där vi hellre delar och lånar än för köper och äger.

Läs mer här

 

Gunilla Landell, cirkelledare i Jägarskolan: Bjud lite på dig själv!

Gunilla Landell leder cirklar i jakt, även för deltagare med läs- och skrivsvårigheter. ”Alla lär sig på olika sätt. När alla har förstått, då känner jag att jag har lyckats”, säger hon.

Läs mer här

 

Martin Emtenäs: Nyfikenhet som går genom rutan

Möt Martin Emtenäs, uppskattad programledare för SVTs Mitt i Naturen. En man som drivs av sin nyfikenhet och där småkryp och hårdrock hör till favoriterna.

Läs mer här

 

Skaffat valp? Gå en kurs!

På valpkursen lär du dig at kommunicera med din nya hund. Viktigt för att ni ska få ett bra liv tillsammans, menar Nina Christoffersson som lett massor av valpkurser. Läs mer här

 

Gunnel Carlson om odling och Tusen Trädgårdar

Dags att öppna din trädgård, eller besöka grannens. Tusen Trädgårdar är en stor händelse i trädgårdssverige. Gunnel Carlson berättar mer... Läs mer här

 

Följ med på föreläsning om vildsvin

Föreläsningar lockar hundratusentals besökare varje år. Cirkeln åkte till Nyköping och där fick vi lära oss ett och annat om vildsvinens framfart. Läs mer här

 

Ledarskap bland hundar

Anne-Marie Folkesson på Brukshundklubben berättar om hundar, hundägare och hundinstruktörer. Läs mer här

 

Möt en cirkelledare

Martin Alexandersson är cirkelledare i Gävle Fågelklubb. Ta del av hans tankar om fåglar och cirkelledarskap. Läs mer här