logo

Det är oss ni träffar på sommarlägret!

Bergslagsspelens sommarläger har tre välutbildade och erfarna ledare inom teater, dans och sång som planerar och utforma lägrets innehåll och leder deltagarna inom sina respektive områden. Barnen delas in i olika grupper efter ålder och få öva tillsammans i flera olika pass under dagarna, varvat med pauser för lek, mat, bad, klättervägg, pyssel etc. Lägret avslutas sedan med en gemensam föreställning.

 

Sommarlägrets gruppledare följer med sina grupper under hela dagarna. Detta blir en trygghet för barnen som alltid har någon/några med sig som de kan vända sig till och få hjälp och stöd av i stort och smått. Vår fritidsledare ansvarar för morgon- och eftermiddagsfritids. Hon är även med under lunchrasterna och kulkvällen.

Sommarlägrets ledare

Emma Andersson

Emma Andersson är utbildad till teaterpedagog vid Örebro Universitet. Praktiken skedde på en högstadieskola och på Teater Martin Mutter i Örebro. Hon har även gått folkhögskola teaterlinjen samt estetiska programmet på gymnasiet med teater inriktning. Tidigare erfarenheter av ledarskap och teater har Emma fått genom att jobba med barn/ungdomar hos Småstickorna och ABF. Målet är att väcka en nyfikenhet och/eller utveckla ett redan befintligt teaterintresse. Emma driver sedan 2009 företaget Teaterpedagogerna Kombos som utgår från Örebro, men riktar sig mot hela Sverige. Emma brinner för teatern som konstform och drivkraften kommer från filosofin att - Alla har rätt till kultur. Att få åka runt till grupper och möta olika människor och se dem utvecklas genom teatern är fantastiskt och spännande, tycker hon. 

 

Roine Tarander arbetar till vardags som sångpedagog på Örebro kulturskola där han dels har enskilda sångelever, dels musikalgrupp tillsammans med en teaterpedagog och en danslärare. De gör årligen flera produktioner, nyligen en musikalshow för barn och Roine Tarander, sångpedagogungdomar i åldern 11-19 år på Hjalmar Bergman-teatern i Örebro. Roine jobbar också som sånglärare på företaget Voice i Örebro.

Tidigare har han arbetat med barn och ungdomskör, både på kulturskolan och vid musikklasserna på Karl Johans skola. Han har hunnit med många barn- och ungdomsprojekt och i dessa samarbetat med musiker som Triple and touch, George Riedel m.fl.

Roine är född och uppvuxen i norra Jämtlands landsbygd. Där var han tidigt en flitigt anlitad musiker i olika konstellationer. De senaste 17 åren har han dock varit bosatt i Örebro.

Vid sidan av sitt läraryrke är Roine en anlitad sångare, bl.a. som solist i den internationellt prisbelönta kören Olaus Petri Vocalis. Han har även spelat musikal och sjungit i vokalensemble bakom Peter Jöback m.m.

Roine menar att det viktigaste med hans yrke är att ge barn och ungdomar en möjlighet att göra sin röst hörd, att hitta sin röst. Både ordagrant och bildligt talat.

”Att se en människa ta steget ut från kulisserna och ta sin plats, vare sig det är ensam mitt i ljuskäglan eller tillsammans med andra, det är grejen det” säger han.

 

Carina Henningsson är läkare med passion för dans och rörelse sedan barnsben. Efter enCarina Henningsson, danspedagog ganska klassisk resa genom de olika stilarna klassisk balett, jazz dans och modern dans fann hon den frigörande dansen som tillförde en ny dimension, nämligen den prestationslösa glädjen och lekfullheten. Detta är idag hennes verktyg för att inspirera andra, stora som små, proffs och amatörer, till att bli trygga i sig själva och uppleva livsglädje och gemenskap.

Hon är utbildad Dance of Life®- pedagog på International Institute for Dance Therapy på Teneriffa och går nu en vidareutbildning till dansterapeut. Därtill har hon gått instruktörsutbildningen för Dansprojektet under ledning av Anna Duberg (Vårdvetenskapligt Forskningscentrum, Region Örebro län i samarbete med Örebro Universitet). Carinas förhoppning är att detta projekt, som vänder sig till unga flickor, även kommer igång i Nora.

Carina har jobbat som konstnärlig ledare och koreograf i olika sammanhang, bl.a. på en semesteranläggning i Turkiet, i Medicinarspexet i Umeå och i en amatörteater i Örebro.

Under våren 2013 fick alla elever i årskurs F-6 i Järnboås skola och Ås skola prova på att dansa med Carina inom ramen för Skapande Skola.

De senaste tre åren har hon i samarbete med Medborgarskolan haft Dance of Life®-kurser i Nora och Örebro, och under vårterminen 2014 ”Skapande dans för seniorer”, ett pilotprojekt i samarbete med landstinget.

Vid sidan av deltidsjobbet som läkare driver Carina idag sitt företag JoyDaMe där hon håller kurser i dans, yoga och meditation och där hon gärna samverkar med andra för hälsa och livsglädje i alla åldrar.

 

Sommarlägrets feriearbetare och fritidspersonal

 

På sommarlägret har vi fritidsledare som ansvarar för morgon- och eftermiddagsfritids samt fritidsaktiviteter i övrig under lägret. Tillsammans med medverkande föreningar arrangerar fritidsledaren aktiviteterna under måndagens kulkväll och deltar tillsammans med feriearbetare och ytterligare personal vid övernattningen för de äldsta barnen.

 

Vi har också flera feriearbetare som arbetar som gruppledare på lägret. Gruppledarna följer barnen i sin grupp under hela dagarna. De lär känna varandra väl och det blir en trygghet för barnen som vet att de alltid har någon/några med sig som de kan vända sig till och få hjälp och stöd av under lägret. För att förberedas i sin roll som får gruppledarna coachning av Inger Larsson, tidigare lärare på Järnboås skola.

 

Därtill har vi måltidspersonal som ser till att barnen får lunch och mellis varje dag samt kvällsmål på måndag- och onsdagskvällen. Övernattande barn serveras frukost på tisdagsmorgonen. Måltidspersonal är Anna-Carin Andersson och Solweig Björåsen.

 

Nyhyttans scouter lånar ut sin klättervägg som gruppledarna blir utbildade för att sköta. Järnboås IF, Lindesberg Volley och Naturskyddsföreningen är med och anordnar aktiviteter på måndagens kulkväll. Då bjuds också barnen korv från Tjurskallen gårdsbutik. Föräldrar och syskon får möjlighet att köpa både korv och glass.

 

Har du frågor?

 

Projektledare är Kristina Dybeck, e-post: kristina@bergslagsspelen.se,
tel 070-603 82 03. Projektledaren sköter kommunikationen med föräldrar, barn och ledare före, under och efter lägret samt är handledare och back-up för feriearbetarna.

 

Gå tillbaka till sidan Sommarläger för barn