logo

Det är oss ni träffar på sommarlägret!

Bergslagsspelens sommarläger har tre välutbildade och erfarna ledare inom teater, dans och sång som planerar och utforma lägrets innehåll och leder deltagarna inom sina respektive områden. Barnen delas in i olika grupper efter ålder och få öva tillsammans i flera olika pass under dagarna, varvat med pauser för lek, mat, bad, klättervägg, pyssel etc. Lägret avslutas sedan med en gemensam föreställning.

 

Sommarlägrets gruppledare följer med sina grupper under hela dagarna. Detta blir en trygghet för barnen som alltid har någon/några med sig som de kan vända sig till och få hjälp och stöd av i stort och smått. Vår fritidsledare ansvarar för morgon- och eftermiddagsfritids. Hon är även med under lunchrasterna och kulkvällen.

Sommarlägrets ledare


Anna Sandin, teaterpedagog

Anna Sandin har arbetat med teater under 10 år, både som skådespelerska, regissör, producent och teaterpedagog. Hon är utbildad teaterpedagog med examen från Örebro universitets teaterpedagogprogram.

 

Efter 7 år i Göteborg där hon bland annat vidareutbildades sig och arbetade som teaterpedagog, studiecirkelledare och inom skolan har hon nyligen flyttat upp till Dalarna tillsammans med sin man och sina två barn. Sedan i höstas arbetar Anna  som teaterlärare på Västerbergslagens Kulturskolan i Ludvika.

 

Utöver detta har hon sedan sju år även arbetat parallellt som producent, regissör och turnéledare för friteatergruppen Teater Krokben som bl.a. sätter upp barnteaterföreställningar.

 

Anna älskar sitt jobb och drivs av att möta eleverna och tillsammans skapa något unikt. Det allra bästa med att jobba som teaterlärare är att få skapa en plats där alla får göra sin röst hörd och där alla blir lyssnade på.

 

Daniel Fält arbetar som musiklärare i Örebro, tillsammans med olika frilansuppdrag som Daniel Fält, sångpedagogmusiker och sångare. Han är pianist och multiinstrumentalist och tycker om att ständigt utvecklas och breddas i sitt musikutövande.
 
Ända sedan uppväxten i en liten kommun i Västergötland har Daniel genom musikskolan insett hur viktig musiken kan vara för en och hur mycket gemenskapen i körer och orkestrar kan betyda. Detta har med åren bidragit till en stark önskan om att få ge vidare det till andra.
 
Daniel har sedan tonåren arbetat mycket med barnkörer och olika uppsättningar med barnens röster i fokus, och arbetar numera med barn och sång både i sitt jobb på grundskola och med barnkören Nonstop som han har lett i fem år.
 
Som musiker är Daniel ofta anlitad i och utanför Örebro. Främst som pianist vid olika körprojekt och konserter, men också som studiomusiker, organist eller sångare vid olika tillfällen.
 
Utöver sin lärartjänst och frilansande arbetar Daniel också som kompositör, bland annat för Torpa Slottsteater. I teaterns värld får han arbeta med en mix av sång och dans och skådespel, och har under åren som teatermusiker fått en större förståelse för hur de olika estetiska uttryckssätten kan samverka, och inte minst utveckla varandra.

 

Carina Henningsson är läkare med passion för dans och rörelse sedan barnsben. Efter enCarina Henningsson, danspedagog ganska klassisk resa genom de olika stilarna klassisk balett, jazz dans och modern dans fann hon den frigörande dansen som tillförde en ny dimension, nämligen den prestationslösa glädjen och lekfullheten. Detta är idag hennes verktyg för att inspirera andra, stora som små, proffs och amatörer, till att bli trygga i sig själva och uppleva livsglädje och gemenskap.

Hon är utbildad Dance of Life®- pedagog på International Institute for Dance Therapy på Teneriffa och går nu en vidareutbildning till dansterapeut. Därtill har hon gått instruktörsutbildningen för Dansprojektet under ledning av Anna Duberg (Vårdvetenskapligt Forskningscentrum, Region Örebro län i samarbete med Örebro Universitet). Carinas förhoppning är att detta projekt, som vänder sig till unga flickor, även kommer igång i Nora.

Carina har jobbat som konstnärlig ledare och koreograf i olika sammanhang, bl.a. på en semesteranläggning i Turkiet, i Medicinarspexet i Umeå och i en amatörteater i Örebro.

Under våren 2013 fick alla elever i årskurs F-6 i Järnboås skola och Ås skola prova på att dansa med Carina inom ramen för Skapande Skola.

De senaste tre åren har hon i samarbete med Medborgarskolan haft Dance of Life®-kurser i Nora och Örebro, och under vårterminen 2014 ”Skapande dans för seniorer”, ett pilotprojekt i samarbete med landstinget.

Vid sidan av deltidsjobbet som läkare driver Carina idag sitt företag JoyDaMe där hon håller kurser i dans, yoga och meditation och där hon gärna samverkar med andra för hälsa och livsglädje i alla åldrar.

 

Sommarlägrets feriearbetare och fritidspersonal

 

På sommarlägret har vi fritidsledare som ansvarar för morgon- och eftermiddagsfritids samt fritidsaktiviteter i övrig under lägret. Tillsammans med medverkande föreningar arrangerar fritidsledaren aktiviteterna under måndagens kulkväll och deltar tillsammans med feriearbetare och ytterligare personal vid övernattningen för de äldsta barnen.

 

Vi har också flera feriearbetare som arbetar som gruppledare på lägret. Gruppledarna följer barnen i sin grupp under hela dagarna. De lär känna varandra väl och det blir en trygghet för barnen som vet att de alltid har någon/några med sig som de kan vända sig till och få hjälp och stöd av under lägret. För att förberedas i sin roll som får gruppledarna coachning av Inger Larsson, tidigare lärare på Järnboås skola.

 

Därtill har vi måltidspersonal som ser till att barnen får lunch och mellis varje dag samt kvällsmål på måndag- och onsdagskvällen. Övernattande barn serveras frukost på tisdagsmorgonen. Måltidspersonal är Anna-Carin Andersson och Solweig Björåsen.

 

Nyhyttans scouter lånar ut sin klättervägg som gruppledarna blir utbildade för att sköta. Järnboås IF, Lindesberg Volley och Naturskyddsföreningen är med och anordnar aktiviteter på måndagens kulkväll. Då bjuds också barnen korv från Tjurskallen gårdsbutik. Föräldrar och syskon får möjlighet att köpa både korv och glass.

 

Har du frågor?

 

Projektledare är Kristina Dybeck, e-post: kristina@bergslagsspelen.se,
tel 070-603 82 03.

 

Gå tillbaka till sidan Sommarläger för barn